Tuinmeubel inspiratie

Hoe kan je je tuin praktisch maar gezellig inrichten

Hoe leuk is om een gezellige tuin te hebben om heerlijk koffie te drinken of s avonds nog even lekker buiten te zitten op een zomeravond. Deze fantasie heeft waarschijnlijk bijna iedereen al wel eens gehad bij zijn of haar tuin. Helaas schiet dit er vaak bij in omdat het huis van binnen natuurlijk voor gaat, maar een mooie tuin is ook zeker de moeite waard. Dus ga ervoor! Steek eens de handen uit de mouwen op een zondag en pak je tuin eens aan. Het is namelijk helemaal niet zoveel werk als je eenmaal bezig bent en je krijgt er natuurlijk ook iets moois voor terug. Ben jij benieuwd hoe jij je tuin leuk kan inrichten? Lees dan maar snel verder!

Probeer de ruimte die je hebt optimaal te benutten en je tuin dus logisch in te delen. Dit is van groot belang helemaal als je tuin niet zo heel groot is. Het mooiste is om tegen het huis aan een zitplekje te creĆ«ren omdat dit ook het meeste voordelen heeft. Je kan namelijk een overkapping bouwen tegen je huis aan, je hebt minder last van de wind en je kan dan makkelijk buiten zitten helemaal als je terrasdeuren hebt of lekker makkelijk via de achterdeur. 

Het is ook handig om te zorgen dat je tuin niet helemaal vol staat dus sla niet te extreem door in een ding. Wil je bijvoorbeeld graag bloemen maar is daar geen ruimte voor? Hand dan bloemen aan de schutting met speciale hangpotten. Er is daarbij een groot assortiment tegenwoordig in tuinwinkels dus ga eens lekker een middagje shoppen en wees vooral creatief! Ga de hoogte in als je te weinig ruimte hebt of probeer oplossingen te verzinnen voor dingen waar je tegenaan loopt. Houd ook rekening met onderhoud. Je kan wel een volledige bloementuin willen maar daar komt natuurlijk wel onderhoud bij kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *