Tuinmeubel inspiratie

Bloementuin

Zit jij wel eens te overwegen om een bloementuin te nemen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Een bloementuin is natuurlijk ook niet niks en daarom is het wel belangrijk om goed na te denken over deze keuze. Het heeft namelijk echt wel voordelen maar ook zeker nadelen en daar moet je je wel echt goed bewust van zijn. Ook zijn er genoeg andere leuke alternatieven voor een bloementuin of neem niet gelijk een volledige bloementuin maar creëer wel hetzelfde effect! Ben jij benieuwd hoe je dit kan doen? Lees dan maar snel verder!

Om te beginnen kent een bloementuin zijn voor en nadelen. Voordelen van een bloementuin zijn vooral het genot en het plezier wat je ervan hebt! En onderschat dit niet het is namelijk echt een prachtig gezicht en een ware verrijking voor je tuin. Daarnaast is het heel goed voor het milieu en dan met name voor de bijen en vlinders. Je zal dankzij de bloemen al gelijk merken dat er letterlijk en figuurlijk meer leven komt in je tuin. Bijen worden met uitsterven bedreigd dus dragen jou bloemen een steentje bij aan de wereld! Nadelen zijn vooral het onderhoud en het aanleggen is veel werk. Als je het netjes bijhoud bijvoorbeeld elke zondag eventjes al het onkruid weghalen dan is het niet veel werk maar het moet wel gebeuren! Wees hier dus goed van bewust, ook het aanleggen van een bloementuin is geen pretje.   

Gelukkig zijn er ook alternatieven voor een bloementuin. Neem bijvoorbeeld hele grote bloembakken of hang bloemen op in potten. Zo creëer je hetzelfde kleurrijke effect maar het kost veel minder onderhoud. Of kies ervoor om een grote struik te plaatsen in plaats van bloemen. Zo heb je ook veel vlinders en bijen in je tuin maar het kost nauwelijks onderhoud!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *