LED-Kweekverlichting-tuinkassen
Tips

De voordelen van LED kweekverlichting

De laatste jaren wordt er steeds vaker LED kweekverlichting gebruikt om planten succesvol te laten groeien. Het grote voordeel van LED is dat het een uiteindelijk een stuk goedkoper is en het proces sneller kan verlopen. We nemen alle voordelen met je door in dit artikel.
Wat ons betreft is het antwoord op de vraag ‘Wat is de beste kweekverlichting?’ LED kweekverlichting het juiste. Voorzie vandaag nog jouw tuinkassen met deze bron!

LED kweekverlichting zorgt voor een lagere energierekening

Het eerste voordeel wat we met je willen gaan behandelen is dat LED kweekverlichting zorgt voor een glimlach wanneer je de energierekening op de deurmat krijgt. Je bespaart tot wel 75% als je kiest voor LED in plaats van lampen die werken op basis van HID of HPS. Dat betekent dat je het binnen twaalf maanden kunt terug verdienen. Een extra voordeel van LED is dat er geen warmte vanaf komt. Zo hoef je geen rekening te houden met een goede circulatie van de lucht.

Het groeiproces kan sneller gaan

Zoals je net al even kon lezen komt er geen warmte af van LED bronnen. Dat is een groot pluspunt want zo is het mogelijk om de lampen nog dichter bij de planten te plaatsen waardoor het groeiproces beter verloopt. Het komt de kwaliteit ten goede. Met behulp van de ventilatoren de te vinden zijn in de kweekverlichting kan de warmte een uitweg vinden. Het gebruik van LED verlichting in plaats van HID of HPS is een stuk veiliger.

Kweekverlichting op basis van LED gaat jarenlang mee

Als je kiest voor LED kweekverlichting kun je ervan uitgaan dat deze jarenlang mee gaan. De meeste lampen kunnen je minimaal 60.000 uur voorzien van licht. Als we dat gaan vergelijken met HPS lampen is dat een verschil van 40.000 uur. Tel uit je winst! In de meeste gevallen krijg je van de verkoper ook een aantal jaar garantie op LED verlichting. Zo hoef je je nooit druk te maken als er iets met de lampen gebeurd.

De minpunten van LED kweekverlichting

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat LED kweekverlichting een heleboel voordelen heeft. Toch zijn er een aantal punten waarop het je mogelijk kunt teleurstellen. Zo heeft LED bijvoorbeeld wat moeite met een te hoge dosis warmte. Het is daarom een vereiste dat je zorgt voor een functionele koeling. Verder moet je wel de mogelijkheid hebben om in één keer een flink bedrag uit te kunnen geven. LED kweekverlichting is in aanschaf een stuk stuurder. Alhoewel dat je dat binnen een jaar al kunt terug verdienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *